HISTORIEN I ELLEVE FOR ELLEVE

Den nye forestillingen «Elleve for elleve» tar utgangspunkt i flystyrten hvor elleve tyske offiserer ble reddet av lokale fiskere, og like mange Grini-fanger til slutt ble frigitt som følge av rednings-aksjonen. Veien for å få frigitt gislene var lang, og Paul-Ottar Haga fremstiller en tysk offiser som er dørvokter inn mot riksommissær Terboven, som hadde siste ord i saken.

Paul-Ottar Haga som tysk offiser

Hagas rollefigur er en slags allestedsnærværende tysk offiser som både forhandler med fiskerne om frigivelse, og samtidig er på jakt etter snekkelosene som fraktet flyktninger til Sverige rett foran nesen på tyskerne. Jakt på personer som drev med illegale aviser og rekruttering av unge nordmenn til tysk tjeneste i Waffen-SS er også av oppgavene Hagas tyske oberst arbeider med gjennom forestillingen.

DRAMATURGISK GREP. «Vi har gjort et dramaturgisk grep ved å etablere EN klar fiende som aktører og publikum kan identifisere«, sier manusforfatter Hans-Petter Thøgersen. «På sin vei møtte det norske folk og våre motstandskjemper mange tyskere. Ved hjelp av dette grepet forsøker vi å formidle okkupasjonsmaktens grep om Norge på en klarere måte», istemmer regissør Ole-Hermann Gudim Lundberg.