Paul Ottar Haga

«Elleve for elleve» tar utgangspunkt i flystyrten hvor elleve tyske offiserer ble reddet av lokale fiskere, og like mange Grini-fanger til slutt ble frigitt som følge av rednings-aksjonen. Veien for å få frigitt gislene var lang, og Paul-Ottar Haga fremstiller en tysk offiser som er dørvokter inn mot riksommissær Terboven, som hadde siste ord i saken. Haga har vært fast ansatt ved Det Norske Teatret i Oslo siden 1990, men har hver sommer reist land og strand rundt i landet, enten som skuespiller eller regissør på diverse spel og friluftsforestilliner. Han har blant annet hatt flere roller i Spelet om Heilag Olav på Stiklestad, og har både spilt og hatt regi i utendørs-forestillingen Elden på Røros.

Hans rollefigur er en slags allestedsnærværende tysk offiser som både forhandler med fiskerne om frigivelse, og samtidig er på jakt etter snekkelosene som fraktet flyktninger til Sverige rett foran nesen på tyskerne. Jakt på personer som drev med illegale aviser og rekruttering av unge nordmenn til tysk tjeneste i Waffen-SS er også av oppgavene Hagas tyske oberst arbeider med gjennom forestillingen.

Malin Soli

Malin Soli spiller motstandskvinne som driver med illegalt informasjonsarbeid rett foran nesen på okkupasjonsmakten. Mange norske kvinner satte livet på spill ved å sørge for at motstandsbevegelsen fikk riktig informasjon til rett tid. Malins karakter har latt seg inspirere av blant andre Hvaler-kvinnene Anna Petrea Østbye, Grethe Sofie Eilertsen og XU- kvinner som Anne-S. Østvedt.

Hun kommer fra Fredrikstad. Hun har bred erfaring fra flere teatre i Norge, som Nationaltheatret, Riksteatret, Oslo Nye Teater, Rogaland Teater, Hålogaland Teater og Teater Ibsen. I årene 2014-2019 jobbet Malin ved Den Nationale Scene i Bergen, men har etter dette vendt tilbake til Østlandet. Sommeren 2024 spiller hun også den kvinnelige hovedrollen i «Uddaspillet» i Vadet, i Tistedalen. Malin begynte sin karriere her i Brottet Amfi, som Tora, i de tre første oppsetningene av Stenhogger´n. I 2013 spilte hun Hermia i «En midtsommernattsdrøm». Nå er hun tilbake 11 år etter. 

Martin Hovland

Fr.stad gutten Martin Hovland spiller lokal redningsmann som får frigitt elleve fanger fra Grini. Hans oldefar var en av de opprinnelige elleve gislene som faktisk ble fri!

Martin kommer fra Fredrikstad. Han er utdannet skuespiller og musikalartist fra Guildford School of Acting i England og Bårdar Akademiet i Oslo.Som frilanser har Martin bl.a jobbet ved Østfold Teater, Akershus Teater, Haugesund Teater og Dyreparken i Kristiansand. Han har også turnert med en rekke forestillinger på Østlandet. For tiden bor han i Oslo sammen med kone og to små barn. Dette er Martins fjerde oppsetning i Brottet.

Kristoffer Grua

Kristoffer Grua spiller lokal motstands-mann som også er lærer. Under andre verdenskrig sto lærerne opp mot NS-styret og mange ble fengslet. Gjennom krigen var også medlemmer i fagforeningene sterke drivere i motstandsbevegelsen. Kristoffers karakter er en hyllest til lokale motstandsmenn på Hvaler som bl.a lærer og Milorg-leder Martin Berg Kristoffersen, samt nasjonale motstandsmenn som Rolf Wickstrøm og Viggo Hansteen.

Forrige gang KRISTOFFER GRUA gjestet Brottet Amfi, var i 2017 som «Puck» i «En Midtsommernattdsrøm». Han er utdannet ved Musikkteaterhøyskolen og Teaterhøg-skolen i Nord-Trøndelag. Etter endt utdanning har han medvirket i diverse musikaler, teaterstykker og show, som blant annet West Side Story (Bømlo Teater), The Phantom Of The Opera (Folketeateret), Elden på Røros, Spelemann På Taket, samt i Jersey Boys på Chateu Neuf.

.

.